Ezzel a különleges módszerrel kreatívan beépítheted a metélőhagyma virágait az ételeidbe!
Itt a dinnyeidény legfinomabb frissítő itala: ezért vált újra aktuálissá a régi fürdőruhám!
A metélőhagyma májusban gyönyörű lila virágokkal kápráztat el minket, de sokan tévesen azt hiszik, hogy ilyenkor már nem fogyasztható. Valójában a virágok nemcsak ehetők, hanem ízletesek is, és különleges kulináris élményt nyújtanak. A következőkben megmutatjuk, hogyan használhatod ki a metélőhagyma virágait és szárát a konyhában.
"A metélőhagyma virágai nemcsak vizuálisan vonzóak, hanem kulináris értéket is képviselnek. Érdemes reggel szedni őket, amikor frissek és ropogósak" - hangsúlyozzák a Kräuterkeller magazin szakértői.
A rendszeres metszés kulcsfontosságú a növények bokrosodásának serkentésében és a folyamatos termés biztosításában. Fontos, hogy a virágok között ne legyen túl nagy sűrűség, mivel ez elősegíti a megfelelő szellőzést, így minimalizálható a gombás fertőzések, például a lisztharmat kialakulásának kockázata.
A virágokat apróra vágva keverhetjük sóba, hogy aromás fűszert készítsünk, vagy salátaöntetbe is tehetjük, hogy különleges ízt adjunk az ételeknek. A szárakat pedig fiatal hajtások formájában használhatjuk friss fűszerként. Mutatjuk, hogyan!