A japánok egy egészen különleges dimenzióba emelték a kocsmázás művészetét.

Magyarországi kocsmákból, vendéglőkből is ismerős lehet az, amikor a csapos vagy a pincér már kérdés nélkül tudja, mit fog rendelni a betérő törzsvendég. Ez a jelenség a világ minden pontján megtalálható, azonban a dolgot egy fokkal továbbfejlesztették a japán bárok.
A SoraNews24 beszámolója szerint egyre népszerűbbé válik egy innovatív rendszer, amely lehetővé teszi a törzsvendégek számára, hogy megvásároljanak egy egész palack italt, amelyet aztán egyedi címkével látnak el. Ez a megoldás minden alkalommal kényelmes hozzáférést biztosít számukra, amikor betérnek a helyre. A vendégek számára ez nemcsak gazdaságosabb lehetőséget kínál, hiszen nagy tételben olcsóbban juthatnak hozzá az italhoz, hanem biztosítja azt is, hogy csak ők élvezhessék a palack tartalmát. Ezzel a nevesített palackkal pedig egyfajta különleges kapcsolat alakulhat ki a vendég és a hely között, ami hosszú távon növelheti a fogyasztást és erősítheti a közösségi élményt.
A palackmegváltós rendszer jellemzően kizárólag röviditalokra vonatkozik, hiszen a sör, amelynek eltarthatósága nem olyan kedvező, nem kerül külön nyilvántartásba. A helyszínek általában előre meghatározzák, hogy egy palackot mennyi ideig, általában 3-6 hónapig tárolnak. Ha ez idő alatt a palack nem kerül kiürítésre, akkor a vásárló már nem tarthat igényt rá, függetlenül attól, hogy korábban fizetett érte. Gyakran előfordul, hogy az ilyen italokat a vendég elé helyezik, így lehetősége nyílik arra, hogy barátait, ismerőseit egy-egy italra meghívja, ezzel új közönséget vonzva a bárba.