A barcsi gimnazisták egy különleges kezdeményezés keretében, a közel lejáró élelmiszerek felhasználásával készítettek ízletes ételeket.

Forrás: KSZC Drávavölgye Technikum és Gimnázium facebook
Országszerte április 7-11. között zajlik a fenntarthatósági témahét, melynek fókuszában a talaj és biodiverzitás, zöldenergia-források, valamint a mesterséges intelligencia állnak, melyet a hulladékcsökkentés, a tudatos fogyasztói magatartás és fogyasztóvédelem egészítik ki. A KSZC Drávavölgye Technikum és Gimnázium ebben az évben is csatlakozik a programhoz, és az és idei évben is izgalmas programokkal készültek a diákok részére. Egyik első programjuk az egészséges táplálkozás jegyében zajlott.
A kollégium aulájában a diákok különféle salátákat készítettek és kóstoltak meg - nemcsak friss, hanem mentett, azaz a szavatossági időhöz közel járó alapanyagokból is, ezzel is hozzájárulva az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemhez.