Ötödik alkalommal ragyogó élményekkel telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol a Kürtőskalács Vigalom köszönti a látogatókat.


Hangsúlyozták, hogy a fesztivál célja a több mint 250 éves tradícióval rendelkező kürtőskalács népszerűsítése, amely mára már hivatalosan is hungarikumként van elismerve. Ezen kívül szeretnék bemutatni, hogyan lehet a hagyományos ízeket és technikákat modern gasztronómiai irányzatokkal ötvözni, ezzel új dimenziókat nyitva a klasszikus édesség előtt.

Azt írták, hogy a klasszikus és különleges ízesítésű kalácsok mellett glutén-, tej- és tojásmentes változatokat is kóstolhatnak majd a látogatók, a Csináld Magad Műhelyben pedig bárki elkészítheti saját kedvenc kürtőskalácsát.

A fesztiválon bemutatkozik a különleges "kürtősbon", amely egyedi módon ötvözi a klasszikus kürtöskalács hagyományát a gazdag krémes töltelékekkel. Minden egyes darab egyedi sorszámmal rendelkezik, és már több mint 50 ezer ínycsiklandó példány talált gazdára az évek során. Ráadásul, most minden 50. vásárló meglepetés ajándékot is kap, így érdemes részt venni a különleges ízek felfedezésében!

A látogatók számára lehetőség nyílik arra is, hogy felfedezzék a különleges "kürtős fondü" élményét, amely a klasszikus kürtőskalács innovatív átirata. Ez a változat ínycsiklandóan szeletelt, és különféle ízletes mártogatósokkal, valamint változatos feltétekkel tálalják, így igazán különleges gasztronómiai élményt kínálva.

A Kürtőskalács Vigalom idei meglepetéseként minden stand készít majd egy "zsákbamacska" kürtőskalácsot, amit nem a vendég választ, hanem a készítők alkotnak személyre szabottan - fogalmaztak a közleményben.

Kiemelték, hogy a gasztronómiai kalandok mellett izgalmas mesemondók, bábszínházi előadások, kreatív kézműves foglalkozások, színes arcfestés, valamint állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és sokféle zenei esemény várja a családokat.

A program általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. A belépést az Állatkert Körhinta melletti kapuján át javasolják a szervezők.

Related posts