Huevos a la flamenca egy ízletes spanyol étel, amely a gazdag ízek és a színes alapanyagok harmonikus egyesítésével készült. Az étel alapját a tojás képezi, amelyet általában paradicsomos szószban, zöldségekkel és fűszerekkel párolnak. A hagyományos elkés
A huevos a la flamenca elkészítése során az első lépés a sofrito, vagyis az alap keverék létrehozása. Ehhez kezdjük azzal, hogy a sonkát és a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd az olívaolajban aranybarnára pirítjuk őket. Amint elérjük a kívánt színt és ízt, kiemeljük a serpenyőből, és egy tálba helyezve félretesszük a további felhasználásig.
A zsiradékot a serpenyő alján hagyjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amelyet a babérlevelekkel együtt dinsztelünk, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek.
Néhány percnyi pirítás után hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát, jól összekeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot. Egy fakanál segítségével alaposan összetörjük, hogy gazdag ízekkel teljen meg az étel.
Fedezzük le az edényt, és főzzük 10-15 percig, közben ízesítsük sóval és borssal. Félidőnél adjuk hozzá a zöldborsót. Amint a paradicsom leve egy kicsit elpárolgott és az állaga sűrűbbé vált, óvatosan öntsük át a paradicsomos alapot egy hőálló tálba.
A tojásokat óvatosan a tál közepére törjük, fűszerezzük egy csipet sóval és borssal, majd a tojások köré bőségesen elosztjuk a ropogósra pirított sonkát. Végül pedig finomra reszelt sajttal koronázzuk meg az egészet, hogy igazán ízletes legyen!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tojásokat 8-10 percig sütjük, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még lágy és krémes marad.





